image
Logo kade 05

de bouw is gestart! // Alle woningen en appartementen zijn verkocht

Foto

Veelgestelde vragen

Algemeen

Via de projectwebsite maakt u een eigen persoonlijk account aan die u zelf in beheer heeft. Onder het kopje 'interesse' op deze website kunt u dit online woondossier aanmaken. Dat is de manier om straks in aanmerking te komen voor een woning of appartement. Zodra de verkoop start ontvangt u in uw woondossier het inschrijfformulier waarop u de bouwnummers van uw keuze kunt doorgeven.

De start van de verkoop is gepland in juni 2022. Wanneer u een eigen account op de projectwebsite heeft wordt u middels een nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de definitieve datum van start van de verkoop.

In de overeenkomst staan een aantal opschortende voorwaarden genoemd waar we aan moeten voldoen voordat we kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. Een belangrijke opschortende voorwaarde is dat 70% van de woningen verkocht moet zijn. Nadat er aan alle opschortende voorwaarden is voldaan wordt er gestart met de bouwvoorbereidingen. Uiterlijk binnen 9 maanden nadat aan alle opschortende voorwaarden is voldaan wordt er gestart met de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden.

In de aanneemovereenkomst voor de woningen en de appartementen wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd. Binnen deze termijn moeten de woningen en appartementen opgeleverd worden.

Gezien de huidige marktomstandigheden en de steeds stijgende bouwkosten kunnen wij helaas nu geen verkoopprijzen benoemen. Op het moment van start verkoop zijn deze kosten in beeld en kunnen we de verkoopprijzen vaststellen.

Er zijn geen toewijzingscriteria van toepassing.

Ja, er is een verplichting tot zelfbewoning van toepassing. Deze verplichting wordt momenteel verder uitgewerkt. Voordat er gestart wordt met de verkoop zal dit duidelijk zijn.

De woningen en appartementen  worden na de inschrijftermijn toegewezen via een geautomatiseerd systeem.

Om in te schrijven voor een woning of een appartement is het niet noodzakelijk om een financiële check aan te leveren maar het is wel te adviseren. Bij meerdere kandidaten voor één bouwnummer wordt gekeken of de kandidaat een financiële check heeft gedaan. De kandidaat met een financiële check krijgt voorrang boven de kandidaat die geen financiële check heeft gedaan.

Voor een financiële check kunt u terecht bij Van der Hoek hypotheken en verzekeringen. De contactpersoon is mevrouw Dinie Waaijenberg. Ook diverse banken en andere hypotheekverstrekkers kunnen een financiële check voor u uitvoeren.

Bij het onderdeel ‘aanmelden’ ziet u de gegevens van Elles Smit, Verkoopmanager bij Van Wijnen. Zij is uw aanspreekpunt totdat er gestart wordt met de verkoop. U kunt uw vragen stellen via het contactformulier op de website of mailen naar verkoopmidden@vanwijnen.nl.

Vanaf de start van de verkoop is de makelaar het aanspreekpunt. De gegevens van de verkopende makelaars worden ook op deze website gepubliceerd.

Situatie

Kade05 ligt in het plangebied De Kades in de nieuwbouwwijk Het Waterfront in Harderwijk.

De ontwikkelaar is Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. uit Harderwijk. De woningen en de appartementen worden gebouwd door Van Wijnen Midden B.V..

Kade05 is op diverse manieren bereikbaar. Per auto, fiets en te voet. Heeft u een kleine boot of sloep dat kunt u deze aan de kade aanleggen.

Het binnenhof wordt aantrekkelijk ingericht zodat het een prettige plek is om te verblijven. Ook is er ruimte gereserveerd voor privé parkeerplaatsen, openbare parkeerplaatsen en de ondergrondse containers. Momenteel wordt er door de landschapsarchitect nog getekend aan de verdere uitwerking van het binnenhof.

Iedere woning en appartement beschikt over één eigen parkeerplaats. De parkeerplaatsen liggen nabij de woningen en appartementen, in het binnenhof. Op de situatietekening kunt u zien welke parkeerplaats bij welk bouwnummer behoort.

Naast de eigen parkeerplaats, komen er ook nog een aantal openbare parkeerplaatsen. In het gebied komen 32 openbare parkeerplaatsen beschikbaar waar maximaal 32 vergunningen voor afgegeven kunnen worden. Er zijn meer woningen dan openbare parkeerplaatsen. Is er geen vergunning meer beschikbaar? Dan komt u op een wachtlijst.

De spelregels hiervoor zijn alsvolgt:

Bewoners:
Bewoners met een woning van >70m2 kunnen een parkeervergunning aanvragen (maximaal 1). Met die parkeervergunning mogen zij hun tweede auto parkeren op één van de openbare parkeerplaatsen op de Bart Koekoekstraat of de Drees van Dordenkade. Een parkeervergunning kost € 105,- per jaar (prijspeil 2022). Een parkeervergunning kan aangevraagd worden bij de gemeente. Meer informatie hierover verstrekt de gemeente te zijner tijd aan de toekomstige bewoners. 

Bezoekers:
Speciaal voor bezoekers komt er een bezoekersregeling. De bezoekersregeling voor het Waterfront wordt vergelijkbaar met de bestaande bezoekersregeling in de binnenstad. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente. Uiteraard staan de Bart Koekoekstraat en de Drees van Dordenkade nu nog niet het rijtje met parkeerterreinen, maar de website van de gemeente zal hier te zijner tijd op aangepast worden.

 

Van Wijnen bouwt samen aan ruimte voor een beter leven. Voor nu én de toekomst en kijkt verder dan de huidige (woon-) behoeftes en bouwmogelijkheden en zijn zuinig op de wereld. Ze ontwikkelen gasloos, energiezuinig en liefst circulair. Dit is voor de aarde én de eindgebruiker de beste keuze en wordt ook gedaan in het project Kade05 in Harderwijk Waterfront.

Alle woningen en appartementen voldoen aan de huidige BENG-eisen en worden aangesloten op het duurzame warmtenet van de gemeente. Daarnaast worden er extra PV panelen geplaatst waardoor de woningen en appartementen bijna energie neutraal zijn.

Jazeker. In het binnenhof wordt veel aandacht besteed aan de beplanting. Dit draagt bij aan een prettige woonomgeving en zorgt voor de nodige schaduw. Dit groen zal worden aangebracht op de pergola’s van zowel het binnenterrein als op de houten constructie van de diverse woningen. Om het regenwater op te vangen komt er een wadi in het binnenhof.

Afwerking

De badkamer en het toilet zijn voorzien van sanitair en tegelwerk. Het leidingwerk voor de keuken is inbegrepen, de keuken zelf is niet inbegrepen. De wanden zijn behangklaar afgewerkt. De woningen en appartementen zijn voorzien van vloerverwarming. U dient rekening te houden met het leggen van de juiste vloer hiervoor. De plafonds worden standaard voorzien van spackwerk.

Van Wijnen zal in het meer- en minderwerk traject diverse ruwbouw- en afbouwopties aanbieden. Na het tekenen van de overeenkomst heeft u als koper van een woning of appartement altijd een gesprek met een kopersbegeleider van Van Wijnen. Na dit gesprek ontvangt u een uitnodiging voor de showroom voor de verdere afwerking van de keuken, badkamer, wanden en vloeren.

Woningen

Er komen in totaal 38 woningen. Er liggen 30 KADE woningen direct aan water en 8 WAL woningen aan de landzijde van het Eiland.

Nee, vrijwel alle woningen zien er anders uit. Ze verschillen niet alleen van ligging maar ook in raampartijen, plattegronden, woningbreedte en het aantal verdiepingen.

Per bouwnummer is de woningbreedte en het aantal bouwlagen vastgesteld. U heeft de keuze hoe u de diverse verdiepingen wilt gaan gebruiken. Zo kan bijvoorbeeld de voorbereiding voor het leidingwerk van de keuken op de begane grond of op de eerste verdieping worden gekozen.

De woningen hebben geen eigen tuin. Alle woningen hebben een eigen terras van circa 15 m² op de 1e verdieping aan het binnenhof. De KADEwoningen aan het water hebben tevens een 2 meter breed terras en een eigen aanlegsteiger aan het water. De WALwoningen hebben het gebruik van een Delftse stoep aan de voorzijde van de woning.

Bij de KADEwoningen en het appartement op de begane grond, is een eigen terras met aanlegsteiger aan het water aanwezig waar een bootje kan liggen. Hou er wel rekening mee dat de bruggen naar het open water niet beweegbaar zijn en uw bootje moet dus de ruimte hebben om onder deze vaste bruggen door te kunnen varen!

Alle woningen hebben één eigen parkeerplaats.
Deze parkeerplaats is voorzien van een loze leiding t.b.v. van de voorbereidingen voor elektrisch rijden.

Appartementen

Op iedere hoek van het eiland komen 4 kleinschalige appartementengebouwen met ieder 7 appartementen verdeeld over 4 woonlagen.

Zeker. De appartementen op de begane grond grenzen direct aan het water en hebben een eigen terras aan het water met een aanlegsteiger. De appartementen op de verdiepingen hebben allemaal een balkon of loggia

Alle appartementen hebben één eigen parkeerplaats.
Deze parkeerplaats is voorzien van een loze leiding t.b.v. van de voorbereidingen voor elektrisch rijden.

Ieder appartement heeft een eigen afsluitbare berging op de begane grond voor de fiets. Er is een stopcontact in de berging aanwezig.

Jazeker. Alle vier de appartementengebouwen hebben een eigen gemeenschappelijke steiger waar eigenaren toegang tot hebben en het water op kunnen.

footer-bg-img

Alle woningen en appartementen zijn verkocht!

Voor de zomervakantie verwacht Van Wijnen met de verkoop van 95 stadswoningen te starten in de eerste fase van Ons Stadsgezicht, eveneens in Waterfront. 
Op zoek naar een studio of appartement.? Eind dit jaar starten we de verkoop van Kade 10.
Belangstelling? Kijk op de website van het desbetreffende project of schrijf je hieronder snel in en we houden je op de hoogte!Inschrijven Kade 10Inschrijven ons Stadsgezicht